Actualiteit

Antioxidanten beschermen tegen schadelijke straling

De huid wordt niet alleen beschermd door er iets op te smeren, maar ook door middel van beschermstoffen uit voeding. Dat bewees een test die artsen uitvoerden bij patiënten met borstkanker, zo schrijft ABC Gezondheid.De patiënten ondergingen bestralingstherapie en beschermden zich tegen een ontstoken huid met een huidzalf en een supplement met antioxidanten. De antioxidanten zorgden voor een minder ontstoken huid in vergelijking met de patiënten die enkel een huidzalf kregen.Van binnenuit.Bij een hogere dosis straling leek het effect van de antioxidanten te verminderen. Het supplement met antioxidanten bevatte Resveratrol (stof uit schil van rode druiven), lycopen (stof uit tomaten), Vitamine C en Anthocyanine (stof uit bessen). De studie is een aanwijzing dat de huid ook van binnenuit verzorgd moet worden, in de eerste plaats door gezonde voeding.DW, 16 juni 2012
   

Bessen verminderen kans op Parkinson

Uit de studie van de Harvard School of Public Health in Boston blijkt dat mensen die veel producten eten die rijk zijn aan flavonoïden 35 procent minder kans hebben op het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson dan mensen die deze producten niet eten.
Flavonoïden zitten onder andere in (bos)bessen, appels, thee, rode wijn, chocolade en citrusvruchten.
Aan het onderzoek werkten 49.281 mannen en 80.336 vrouwen mee. De deelnemers werden 22 jaar lang gevolgd. Ook werd ze gevraagd vragenlijsten in te vullen over hun voedingspatroon.
De resultaten van het onderzoek lieten zien dat mannen die het meeste voedsel rijk aan flavonoïden aten 35 procent minder kans hadden op het ontwikkelen van Parkinson vergeleken met de mannen die hier het minst van aten.Bij vrouwen werd geen verband gevonden, maar bij vrouwen bleek wel de consumptie van anthocyanen belangrijk.
Anthocyanen zijn een soort van flavonoïden die voornamelijk in bessen en appels zitten.De resultaten van de studie worden in april gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de American Academy of Neurology in Honolulu.
Gezondheidsnet, 15 februari 2011
   

Slechte adem funest bij sollicitatie

Wat is de succesformule voor een geslaagde sollicitatie?
Een goed stel hersenen in combinatie met een mooi uiterlijk doet het goed, maar ook een frisse adem blijkt belangrijk te zijn. Bijna de helft van de werkgevers geeft toe mensen met een slechte adem eerder af te wijzen.
Een onverzorgd gebit kan al aanleiding geven voor een afwijzingsbrief, zeker in commerciële/representatieve functies, aldus de Britse krant Express.
Het zelfde geldt voor een onverzorgd uiterlijk. De krant beroept zich op een onderzoek uitgevoerd door de Hospital group.
Andere uiterlijke kenmerken die niet op prijs gesteld werden waren tatoeages, slechte huid, piercings in gezicht en excessief zweten.

Bron: DW 20 maart 2010
   

Blaastest voor voetgangers bepleit

Als het aan Minister Terhorst ligt komt er binnenkort een blaastest voor voetgangers in uitgaansgebieden.
Doel is om de overlast (agressie, geweld) door overmatig drankgebruik tegen te gaan.

Lees verder...

   

Blazen voor je eindexamenfeest

Niet langer vallen leerlingen pas door de mand als er een dikke drankwalm om hen heen hangt of als ze waggelend de feestzaal bereiken. Het nieuwe wapen dat scholen steeds vaker inzetten in het voorkomen van drankexcessen is onverbiddelijk: de blaastest.

Lees verder...

   

Druivenextract doodt kankercellen

Een extract van druivenpitten blijkt kankercellen te doden. Dat heeft onderzoek van de universiteit van Kentucky uitgewezen. "Binnen 24 uur was 76 procent van de leukemiecellen afgestorven, terwijl de gezonde cellen onaangetast bleven", meldt het wetenschappelijk blad Clinical Cancer Research.

Medinews, 2 januari 2009 (Super-Antioxidant is gemaakt van Druivenpitten extract)
   

Borstimplantaten verhogen kans op borstkanker

Vrouwen met een siliconen borstimplantaat hebben een grotere kans om een vorm van lymfeklierkanker in de borst te krijgen. Dat blijkt uit een studie van het Nederlandse Kanker Instituut van Amsterdam.

Lees verder...

   

Slaaptekort verhoogt kans op borstkanker

Vrouwen met een ernstig slaaptekort hebben een grotere kans op borstkanker. Vrouwen die zes uur of minder per nacht slapen, ontwikkelen zes keer sneller een borsttumor. 

Lees verder...

   

Pagina 1 van 4