Bel Me Terug

Onze andere sites


Nieuw! Bezoek ook onze
mamacorp_banner.gif

zelftesten_banner120x60.gif

banneres.jpg
 

Koolomonoxide (CO) meter

CO-meter_single_KleinDeze Digitale Koolmonoxide meter is bedoeld om deze giftige gassen (CO) op te sporen daar waar fossiele stoffen verbrand worden als olie, benzine, petroleum, gas, hout etc. in slecht werkende kachels, geisers, haarden, uitlaten en andere verbrandingsapparaten.Wat is Koolmonoxide?

De chemische afkorting van koolmonoxide is CO.
Het is kleurloos, reukloos, ontvlambaar en uiterst giftig. Inademen van geconcentreerde hoeveelheden kan de dood tot gevolg hebben.
CO komt vrij bij het verbranden van brandstoffen zoals gas, benzine, kerosine, houtskool, petroleum, tabak of hout etc. in een omgeving met weinig zuurstof. Slecht werkende open haarden, verwarmingsketels, keuken- en badgeisers, alsmede potkachels en andere vuurgestookte apparaten kunnen CO-gassen veroorzaken. En natuurlijk de uitlaatgassen van wagens/motoren die in een gesloten ruimte staan.
Bij het inademen van koolmonoxide al in kleine hoeveelheden loopt men in een paar minuten kans op vergiftiging, omdat het gas de zuurstofmoleculen in het bloed vervangt. De enige manier om te overleven na het inademen van grote concentraties CO is het toedienen van pure zuurstof.
Elk jaar overlijdt er een groot aantal mensen door koolmonoxidevergiftiging. CO vormt vooral een gevaar voor zwangere vrouwen, kinderen, babies, ouderen, mensen met bloedarmoede, hartproblemen en problemen aan de luchtwegen. Zij zijn nog gevoeliger voor dit gas.

De meest herkenbare symptomen van CO-vergiftiging zijn:• Duizeligheid. • Verwarring •Ademnood • Misselijkheid • Hoofdpijn • Draaierigheid in het hoofd.

Bij constateren van één of meerdere van deze klachten en in de wetenschap dat men aan mogelijke CO-gassen heeft blootgestaan, dient men direct de arts te raadplegen of naar het ziekenhuis te gaan. Vooral het vermelden van de oorzaak van de klacht(en), de koolmonoxide, is van levensbelang.

Deze CO-meter is speciaal ontwikkeld om CO-concentraties te meten vanaf 5 tot 999 ppm in huis, op het werk, garages etc. waar brandstoffen worden verbrand (nooit de meter in de uitlaat van een auto/motor plaatsen, de sensor raakt daarmee defect).
Bij CO-concentraties boven de 100 ppm beginnen de klachten als misselijkheid en hoofdpijn.Bij hogere concentraties verliest men het oriëntatiegevoel, het bewustzijn, en bij lange blootstelling kan de dood hierop volgen.


Digitale CO-meterDeze nieuwe gevoelige Digitale Portable CO-meter meet CO-concentraties tussen 5 tot 999 PPM, inclusief geheugenfunctie voor de laatste meting en zelf in te stellen alarmgrens.

Speciaal geschikt voor ambulante diensten als:
- EHBO-personeel
- Brandweer
- Hulpdiensten
- Politie

Lichtgewicht (135 g. ) en compact van formaat (80 x 143 mm.


Bestellen
.

De aanschafprijs voor de digitale Koolmonoxide-detector bedraagt 59,95 Euro (incl. BTW en verzendkosten) voor Nederland.

U kunt de Koolmonoxidemeters via de volgende betalingsmanieren bestellen:

1. Per bankoverschrijving of storting vooraf op IBAN: NL85INGB068.06.95.893 BIC INGBNL2A t.n.v. Healthy Retail BV te Ermelo.
Gaarne per E-mail uw naam, adres en woonplaats bevestigen.Voor aankopen buiten Nederland gelieve de totaal verzendprijs en verzendmogelijkheden per E-mail op te vragen. U kunt ons ook hiervoor bellen op +31.341-495424, waar wij u ook graag te woord staan voor eventuele verdere vragen.

Voor overige informatie of vragen:
Healthy Retail BV
Tolweg 22
3851 SK Ermelo
Tel. 0341-495424
Fax. 0341-495474
E-mail

Ingeschreven in de KvK Oost-Nederland onder nr. 57088950